Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme 2 lžíce sladké mleté papriky, 1 rovnou lžičku pálivé papriky, lžičku drceného kmínu a podlijeme světlým pivem a vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme lžičku majoránky, 4 - 5 stroužků prolisovaného česneku, zahustíme 2 lžičkami hladké mouky rozmíchané v trošce vody (nebo strouhaným chlebem) a pár minut ještě povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo chlebem.
Tip: Guláš také můžeme nalít do chlebových bochníčků - odkrojíme vršek malého bochníčku chleba, vnitřek vydlabeme (ten použijeme k zahuštění guláše) a nalijeme do něj hotový guláš.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek